PIEN WIL DE WERELD ZIEN

2 werkboeken voor leerlingen in groep 5-6 die een verhaal bevatten over een meisje dat met tapschoenen de wereld rondreist en opdrachten voor kinderen die extra uitdaging nodig hebben.

Het verhaal gaat over negen jaar oude Pien die in de zomervakantie naar Nederland is verhuisd vanuit Curaçao. Ze moet in Nederland wennen aan haar nieuwe school en klasgenoten. Ze heeft last van heimwee en mist haar hondje Loekie, dat op Curaçao achterbleef. Op haar eerste schooldag ontdekt Pien op het schoolplein de magie van de tapschoenen, waarmee ze kan reizen. Op deze manier kan ze de hele wereld zien. 

Bij elk hoofdstuk horen opdrachten die uitgaan van de taxonomie van Bloom. Er zijn onderzoeksvragen over taal, cultuur en geschiedenis uit andere landen. Het is de bedoeling dat door de opdrachten de kinderen aangezet worden om verder na te denken en open te staan voor anderen. Hierbij maken ze gebruik van diverse bronnen (internet, filmpjes, atlassen) om antwoorden te vinden. De opdrachten bevatten verschillende activiteiten zoals tekenen, knutselen, discussiëren, dansen en klimmen.

 

 


Titel informatie
Uitgave

Nieuwendijk: Kinheim, 2018-

Publicatiejaar

2018