CIJFERSTORM

Cijferstorm online is een online oefenprogramma om het uitvoeren van de basisbewerkingen (optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen) te oefenen en te automatiseren. Daarnaast wordt het gebruik van de ‘haakjes’ geoefend. Het doel van het spel is om met twee, drie of vier kaarten in één beurt het opgegeven getal, de ‘target’, te behalen. Dan zijn de kaarten van het speelveld verdwenen. Door het minimum van twee kaarten te moeten gebruiken om de target te behalen, wordt de speler gedwongen om te rekenen. Cijferstorm is gemaakt op vier verschillende levels, namelijk easy (kaarten tot en met 10), intermediate (kaarten tot en met 15), advanced (kaarten tot en met 25) en expert (kaarten tot en met 50). Er zijn twee verschillende speeltijden te selecteren, namelijk 180 seconden of 360 seconden.  

Elke speler maakt zijn of haar eigen account en kan deze ook personaliseren, onder andere door een foto of afbeelding te plaatsen. In de toekomst zal er ook een multiplayer variant komen waarbij spelers elkaar online kunnen uitdagen.  Op deze wijze kunnen de spelers binnen een school of gebouw, maar zelfs ook in andere plaatsen tegen elkaar spelen.

Er is ook een kaartspel, het Cijferstorm rekenkaartspel. Het spel heeft hetzelfde doel als Cijferstorm online, namelijk het oefenen en automatiseren van de basisbewerkingen (optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen). Tijdens het spel krijgt iedere speler 10 kaarten, de overige kaarten liggen omgekeerd op tafel met de eerste kaart open. Het doel is om als speler met 2,3 of 4 kaarten door middel van rekenen het getal te bereiken wat open op de stapel ligt. Kan een speler niet dan pakt hij of zij een kaart van de dichte stapel en is de volgende speler aan de beurt. De speler die het eerste al zijn kaarten heeft uitgespeeld is de winnaar.


Titel informatie
Auteur

Oppelaar, Mark; Zeeuw, Hans de

Uitgave

[S.I] : Cijferstorm, 2018

Annotatie

Kaartspel bevat:
- 110 kaarten
- handleiding

Publicatiejaar

2018